Mäsko na šťave
Mäsko na šťave

Teľacie, alebo jahňacie (vyhnite sa bravčovému), alebo iné mladé mäsko (super je králik) nakrájame na drobné kocky. Rozpalíme trošku oleja v hrnci, pridáme pór, kmín a mäsko rýchlo orestujeme, pridáme nstrúhanú mrkvu, stonkový zeler na malé kocky a podlejeme vývarom, či vodou a dusíme na miernom ohni. Dochutiť môžete červenou sladkou paprikou pri restovaní, alebo kurkumou. Dusíme, kým mäsko zmäkne. Môžete použiť akúkoľvek nastrúhanú koreňovú zeleninu.
Podávam na zelerovej kaši.
Do mäkka uvarený zeler, alebo zemiaky a zeler pol na pol. Do hotových uvarených kociek kvapku olej, masla, rastlinného mlieka a popočíme na kašu.
Ingrediencie:

  • Teľacie, alebo jahňacie mäso
  • koreňová zelenina podľa chuti
  • zeler
  • zemiaky
  • kmín
  • sladká červená paprika, či kurkuma podľa chuti
  • vývar