Cícerová kaša
Cícerová kaša

V prvom roku života je cícer vhodný po cca 10 mesiaci, sušený až okolo roku.
Tento predvarený z veľkoobchodu je pre mňa pomocník na cesty i pri rýchlom varení.
Cícer je len vo vode a je minimálne slaný. Treba ho dobre premyť a doplníte len kvapkou olivového oleja, vňate, vody nech nieje hustý a suchý ev doplníte varenou mrkvičkou a mixujete na kašu.
Po roku môžete pridať aj sezamovú pastu, či na troške oleja osmažiť pórik pridať cícer a jemne ohriať, pridať kvapku oleja, vody, mixnúť a máte teplú cícerovú kašu.
Pri mixovaní sa vám na tyč prilepia šupinky, tie odstráňte, nech je zmes hladká. S vekom detí si môžete kašu rôzne ochutiť, alebo z nej robiť pomazánku známu ako hummous. Nerada pridávam citrón,nakoľko môže byť alergén, i keď kyslá kvapka tomuto jedlu prospieva. regulujte si hustotu podľa chuti pridaním vody.