Domáce lupačky

IMAG1107

Robím polovičnú dávku
225 g hladkej špaldovej múky
1 vajce
Štipka soli
110 ml rastlinného mlieka
30g  roztopeného masla alebo kokosového oleja
2PL medu alebo 2-3 PL cukru z kokosového kvetu (radšej používam kokosový cukor, má menšiu sladivosť, pri mede je cesto sladké a keď dám ešte džem na vrch, už je to priveľa)
20 g kvasníc
Hladká múka na podsypanie
Vajce na potretie
Mak

Postup
Pripravíme si kvások z kvasníc, teplého mlieka a medu/cukru.
Múku, soľ, vajce, maslo/kokosový olej a kvások zmiešame a necháme vykysnúť. Cesto je redšie. Na dosku si dáme viac múky, aby sa s cestom dobre pracovalo.  Vyvaľkáme kruh, ktorý rozdelíme na 8 častí a zvinieme od kraja ku stredu ako rožtek. Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme podkysnúť, zatiaľ vyhrejeme rúru na 180℃. Potrieme vajcom a posypeme makom a pečieme, kým nie sú zvrchu zlatohnedé.

Recept poslala Zuzka B, od svojej kamarátky

Post Author: Alexandra Popovičová

Mama, ktorá pred dvomi rokmi založila skupinu čo jedia zdravé deti na facebooku, aby inšpirovala maminy na zdravšie varenie pre prvé roky ich detí. Dnes buduje značku Čo jedia zdravé deti, zameranú na kvalitné detské jedlo doma, v jasliach a škôlkach.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *