Ako na to pšeno?

img_6733

Pšeno ( napr v DM kúpite pod Hirse), dobre prepláchneme aj dva -trikrát  a dáme variť s cca 1.5 násobným množstvom vody. Pridáme bobkový list do vody, alebo strúčik cesnaku a pre deti po roku aj štipku kvalitnej soli a sušenej kurkumy (zafarbí pšeno krásne do zlata a je veľmi zdravá). Varíme cca 10 minút, kým pšeno trošku nenarastie, ale stále má pevný tvar, pridáme nastrúhanú mrkvu, cukinu, zeler – pridáme trošku vody, alebo vývaru a dovaríme do makka- pšeno sa môže aj rozvariť zo svojho tvaru. Ak počas prvej fázy vznikne pena- dajte preč.

Môžete pridať aj zelenú vnať, alebo pre deti po roku aj strúhané pecorino, či parmezán. Kvapka oleja- konopný, či oliváč do hotového jedla.

V podstate so pšenom pracujeme ako s ryžou, ale varí sa kratšie.

 

 

Post Author: Alexandra Popovičová

Mama, ktorá pred dvomi rokmi založila skupinu čo jedia zdravé deti na facebooku, aby inšpirovala maminy na zdravšie varenie pre prvé roky ich detí. Dnes buduje značku Čo jedia zdravé deti, zameranú na kvalitné detské jedlo doma, v jasliach a škôlkach.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *