Vývar

img_6735

Zeleninový vývar robím, keď je choroba, sople…  ideálny je čerstvý. Keďže varím len zeleninový v chorobe, tak ho nevarím dlho u mňa 25-30min ideálne nakrájať zeleninu na menšie, nech zmäkne rýchlejšie. Zlatá farba vo výsledku je základ. Takto krátko varený zeleninový papáme aj so zeleninkou, alebo pridáme aj nejakú cestovinku (podľa veku z už zavedenej obilniny).

Ak varíte mäskový vývar (vždy z top kvalitného mäska, varíme ja 4-8 hod), do neho si uvarte zeleninku zvlášť cca 20 min max a tú z polievky vyhoďte, lebo už nemá žiadnu hodnotu. tam je sila už len vo vyvarenej tekutine.

Ako to uchovať?

Po dovarení do jednej sterilnej nádoby (stačí vypláchnuť vriacou vodou a do sucha utrieť) nalejem čistú vývarovú vodu- precedenú. Dobre zavrieť, otočím naopak a zakryjem dekou a nechám pomaly vychladnúť a šup do chladničky. 5-7 dní úplne ok. Zeleninku dorábame čerstvú. Alebo tú zo zeleninového vývaru uchováme rovnako v ďalšej nádobke. Pri ohrievaní stačí ohriať len vývar.

Post Author: Alexandra Popovičová

Mama, ktorá pred dvomi rokmi založila skupinu čo jedia zdravé deti na facebooku, aby inšpirovala maminy na zdravšie varenie pre prvé roky ich detí. Dnes buduje značku Čo jedia zdravé deti, zameranú na kvalitné detské jedlo doma, v jasliach a škôlkach.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *