Červená polievka

 

cervena-polievka2 cervena-polievka

Na troške tuku (tu ghí) osmahnúť 1 stredne veľkú červenú (fialovú) cibuľu nakrájanú najemno, pridať na hrubom strúhadle nastrúhanú surovú, stredne veľkú cviklu, chvíľu nechať dusiť, podliať vodou alebo vývarom, chvíľku variť, pridať surové, ošúpané, nakrájané fialové batáty (2 stredne veľké). Pridať mletú rascu a majoránku/saturejku. Variť do zmäknutia batátov. Po dovarení párkrát pulzne mixnúť, aby zostala „hrčkovitá“ štruktúra (teda nie úplny krém).
Dochutiť podľa veku a chuti konzumentov. (Tu – podávané pre 19m: do taniera prisypané jemne opražené bezlepkové ovsené vločky, nasekaná pažítka – vňať a kvet.)

PS: tieto fialové batáty sú 100% pure SK grown, pestované bez pesticídov, takmer v bio kvalite (vzhľadom na prvú úrodu nie je možné ešte získať biocertifikáciu) zo Šoporne. Chutia famózne, upečené v rúre majú chuť takmer ako pečené gaštany.

Autor(ka): Veska

Post Author: Recepty od vás

Radi uverejníme aj Váš recept. Recepty môžete posielať cez stránku Pošlite recepty, prípadne emailom na info@cojediazdravedeti.sk.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *