Čo je čo?

Ghee maslo, Kurkuma
Ghee maslo, Kurkuma

Bezfosfátový prášok do pečiva

  • nahradí ten obyčajný a dostanete aj v DM
  • dobrou alternatívou je aj sóda bikarbóna

Ghee maslo, alebo pražené maslo, prepustené maslo

  • ideálne na teplú kuchyňu, je bez laktózy a neprehorí tak ľahko, používali ho aj naše babičky
  • kúpite v stánkoch s domácimi mliečnymi výrobkami i bio obchodoch

Kurkuma

  • korenina nie síce úplne slovenská,ale je tu domestikovaná a kvoli jej kvalitám ju zaraďujem rada do detského jedla, idálne pridávať na začiatok varenia a spojiť ju s tukom a troškou čierneho korenia
    napr: http://www.zdravimkuspechu.sk/clanky/kurkuma-ucinky/
  • kvalitnú kúpite v mnohých bio obchodoch

Rastlinné mlieka

  • sú príjemným doplnkom detskej stravy, na pitie, či do varenia. Nie sú náhradou MM.
  • dajú sa rýchlo a lacno urobiť aj doma ručným mixérom
  • pri kupovaných dobre pozorujte zloženie, mnohé obsahujú kopu soli, cukru a málo samotnej rastliny, vyhnite sa úplne sóji a obohateniam o kalcium, či iné doplnky

Červená šošovica

  • ideálna prvá strukovina (nerada uvádzam čas zavedenia nejakej potraviny, vzhľadom na rozdielnosť detí i rodín, toto musí matka sama posúdiť), pred použitím dobre premyť, netreba namáčať, prvú penu pri varení môžete odobrať, nenafukuje

 

 

Post Author: Alexandra Popovičová

Mama, ktorá pred dvomi rokmi založila skupinu čo jedia zdravé deti na facebooku, aby inšpirovala maminy na zdravšie varenie pre prvé roky ich detí. Dnes buduje značku Čo jedia zdravé deti, zameranú na kvalitné detské jedlo doma, v jasliach a škôlkach.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *