Cuketová polievka s bazalkou a parmezánom

img_7492

1 a 1/2 lyžice ghí
1 lyžica nadrobno nasekaného cesnaku
veľká hrsť bazalkových listov
morská soľ
1 kg mladých cukiet (rozkrojených na štvrťky pozdĺžne a potom na 1 cm plátky)
750 ml zeleninového vývaru
60 ml ovsenej alebo mandľovej smotany
100 g najemno nastrúhaného parmezánu plus ďalší na podávanie

1. Urobíme si domáci zeleninový vývar, do ktorého hneď na začiatku pridáme morskú soľ a trochu ghí.

2. V hrnci si roztopíme a zohreme ghí, na ktorom opražíme cesnak, bazalku a cukety, až pokiaľ nezozlatnú a nezmäknú. Zalejeme hotovým horúcim vývarom.

3. Polievku varíme 8 – 10 minút. Potom rozmixujeme do 3/4 polievky a dochutíme parmezánom a smotanou. Ochutnáme, či polievku nie je potrebné dochutiť soľou, ale väčšinou ju parmezán dosolí tak, že to nie je potrebné.

Servírujeme s cesnakovými krutónmi alebo opečeným chlebíkom. Polievočka je sýta, hodí sa i na raňajky alebo večeru.

Jej chuť je neskutočná, pripomína Taliansko, nevieme sa jej dojesť. Vhodná i pre maminky strážiace si postavu, keďže cuketa je úžasne diétne jedlo 🙂 Vhodná pre deti od dva a pol roka.

Autor(ka): Monika Korísteková

Post Author: Recepty od vás

Radi uverejníme aj Váš recept. Recepty môžete posielať cez stránku Pošlite recepty, prípadne emailom na info@cojediazdravedeti.sk.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *