Cvikla je poklad.

IMG_6630

uvarená mladá cvikla

Ja používam pre malého len vopred uvarenú cviklu. varím umytú  a v šupe, pokiaľ nejde koža sama dole. Strúham do ryže, pšena, šalátov, kuskusu…

Cvikla má vysoký podiel železa. Ak dieťa trpí chudokrvnosťou, cvikla je na ňu ideálny liek. Mali by si však dávať pozor, aby to s ňou príliš nepreháňali, pretože zvyšuje hodnotu cukru v krvi. Postačí vám ju konzumovať raz alebo dvakrát týždenne. Cvikla je aj bohatým zdrojom vápnika a mangánu. Znižuje hladinu cholesterolu a kyseliny močovej.

Alebo skúste polievku.

Na ghee masle opražíme cibuľku a pridáme nakrájanú cviklu, zeler a kel. Zalejeme vodou a necháme variť asi 25 min. Časť zeleniny rozmixujeme a zahustíme ňou polievku. Nakoniec môžete do polievky pridať aj rozšľahané vajce..

Post Author: Alexandra Popovičová

Mama, ktorá pred dvomi rokmi založila skupinu čo jedia zdravé deti na facebooku, aby inšpirovala maminy na zdravšie varenie pre prvé roky ich detí. Dnes buduje značku Čo jedia zdravé deti, zameranú na kvalitné detské jedlo doma, v jasliach a škôlkach.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *