Cviklovo-zemiakové pusinky

cviklove-pusinky

Uvaríme zemiaky s rascou, popučíme, pridáme trošku masla, zmiešame s rozmixovanou a uvarenou cviklou, pridáme štipku parmezánu (namiesto soli). Vzniknutú hmotu ukladáme v malých kôpkach na plech na papier na pečenie – do stredu pridáme na ozdobu trošku syra – s tým môžu pomáhať deti, hneď potom jedlo chutí lepšie 😉 Dať do rúry na chvíľu zapiecť.

Pre maminky, ktoré majú viac času a chcú aj „viac oku lahodiaci“ výsledok – do zemiakovo-cviklovej zemiakovej kaše môžme pridať aj smotanu alebo mlieko (prípadne ich zdravé varianty, to je na každého zvážení a preferenciách) – hmota bude redšia a môžeme ju na plech vytláčať cukrárskymi sáčkami + špičkami, vzniknú pekné ružičky…)

Na foto servírované s kuracími prsiami opečenými na ghee + cibuľka + kurkuma + rasca.

Autor(ka): Monika

cviklove-pusinky2

Post Author: Recepty od vás

Radi uverejníme aj Váš recept. Recepty môžete posielať cez stránku Pošlite recepty, prípadne emailom na info@cojediazdravedeti.sk.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *