Gaštanová polievočka!

batatovo-cviklovy-krem

 

Na obľúbenom tuku (tu tentokrát olivový olej) krátko osmahneme šalotku, pridáme pol kávovej lyžičky kurkumy, potom pridáme nahrubo nastrúhanú cviklu, chvíľku podusíme, podlejeme vývarom alebo vodou (množstvo také, aby bola cvikla aspoň 3-4 cm pod hladinou). Varíme cca 10 minút. Následne pridáme nahrubo nastrúhany surový oranžový batat (množstvo rovnaké ako cvikla), povaríme ďalších 5-7 minút. Vypneme, necháme chvíľku odstáť. Pridáme vylúpané pečené (príp. varené) gaštany (na cca 1l polievky za hrsť-hrsť a pol gaštanov) a rozmixujeme dohladka. Dosolíme, ak potrebujeme (bez soli má krém nasladlú chuť).
Servírujeme, jak je nám libo 😉
Tu: na plátky nakrájané pečené gaštany, zopár kvapiek olivového oleja, mletá rasca a cviklový prášok.

Upgrade pre dospelých fajnšmekrov (obr. 2): do hotového krému pridáme štipku chili, čiernu rascu (nigella), pepř&sůl, cviklový prášok (obr. 3), zakapeme oliváčom, môžeme prisypať slnečnicové (alebo iné) semienka. Fantázii sa medze nekladú a proti gustu..veď viete 😊

Autor(ka): Veska

Post Author: Recepty od vás

Radi uverejníme aj Váš recept. Recepty môžete posielať cez stránku Pošlite recepty, prípadne emailom na info@cojediazdravedeti.sk.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *