Gaštanové palacinky

gastanove-palaciky gastanove-placky

špaldová múka
gaštanová múka
vajíčka
varené (pečené) gaštany
mandľové mlieko
vanilka prášok

Varené gaštany prepasírujeme cez pasírovač (alebo roztlačíme tlačidlom na zemiaky), pridáme mandľové mlieko a vymiešame dohladka (ak ostanú hrčky, vymixujeme mixérom a pretrieme cez pevné sitko). Ak použijeme pečené gaštany, nepasírujeme, ale rovno vymixujeme tyčovým mixérom v mandľovom mlieku a pretrieme cez pevné sitko.
Pridáme 1-2 vajíčka, premiešame a následne pridáme hladkú bielu špaldovú múku zmiešanú s gaštanovou múkou (4:1). Celozrnnú špaldovú môžeme použiť, ak robíme pre staršie deti a dospelých (gaštanová múka má veľa vlákniny, preto kombinujeme s bielou špaldovou pre maličkých).
Vzniknuté cesto má byť typicky liate, palacinkové. Ak je husté (gaštanová múka saje veľa vody), dolievame a riedime mandľovým mliekom.
Palacinky robíme na antiadhéznej panvici bez nutnosti použitia tuku (ozaj netreba tuk, ide to aj bez neho a nič sa neprichytáva ani nehnedne – viď foto).

Autor(ka): Veska

Post Author: Recepty od vás

Radi uverejníme aj Váš recept. Recepty môžete posielať cez stránku Pošlite recepty, prípadne emailom na info@cojediazdravedeti.sk.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *