Iná plnená paprika bez mäsa

IMG_6690

Moja prvá a musím povedať, že výborná! V sezóne paprík a rajčín parádne jedlo.

Plnka: bielu guľatú ryžu som uvarila s bobkovým listom a troškou kurkumy a štipkou himalájskej soli. Podliala som aj zeleninovým vývarom ako rizoto, ale netreba. Ku koncu varenia som vmiešala nastrúhanú vopred uvarenú cviklu a počkala kým sa hmota pekne spojí do akéhosi rizotka. Do masy môžete vmiešať aj nastrúhanú cukinu, ale tú treba pridať skôr, nakoľko je surová, alebo aj parmezán, či pekorino syr.

Vyčistené papriky naplníme, vložíme do hrnca a polejeme rajčinovou masou. Masu robíme z olúpaných rajčín jemne rozmixovaných, alebo kúpte kvalitnú zmes- Organic Tesco Chopped Tomatoes. Vližím opäť bobkový list, nové korenie v celku – asi 3 bobuľky, trošku vody- ak je hmota hustá- a na malom ohni varíme, kým papriková koža nezmäkne.

Dobrú chuť!

 

 

Post Author: Alexandra Popovičová

Mama, ktorá pred dvomi rokmi založila skupinu čo jedia zdravé deti na facebooku, aby inšpirovala maminy na zdravšie varenie pre prvé roky ich detí. Dnes buduje značku Čo jedia zdravé deti, zameranú na kvalitné detské jedlo doma, v jasliach a škôlkach.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *