Jesenná šošovicová nátierka

sos-pomazanka

Prepláchnutá červená šošovica
Väčšia mrkva
Vajce uvarené na tvrdo(použila som prepeličie 3ks)
Cibuľa
Cesnak
Soľ
Trošku pretlaku (ideálne domáci, resp domáci kečup)
Petržlenová vňať
Kokosový olej bez arómy (môžete použiť maslo, ja mám alergika)
Zopár kešu (voliteľné)

Uvarím  na kúsky pokrájanú mrkvu a šošovicu. Stačí 10 min. Na malom množstve kokosového oleja podusím cibuľu a cesnak, pridám uvarenú šošovicu a mrkvu, trošku pretlaku, soli, petržlenovej vňate a premiešam. Zmes dám do mixéra spolu s uvareným vajcom a kešu orechmi. Nátierka je príjemnej konzistencie i chuti. Ľahko sa roztiera i z chladničky. Je nielen pre deti 🙂
Podávala som s domácim kváskovým chlebom

Zuzana B.

Post Author: Alexandra Popovičová

Mama, ktorá pred dvomi rokmi založila skupinu čo jedia zdravé deti na facebooku, aby inšpirovala maminy na zdravšie varenie pre prvé roky ich detí. Dnes buduje značku Čo jedia zdravé deti, zameranú na kvalitné detské jedlo doma, v jasliach a škôlkach.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *