Lusky ako lusk

IMG_6683

Všadeprítomné lusky na konci leta. Milujem ich od detstva a i keď ich sprevádzajú v mojom recepte zemiaky (i keď nové od kamošky Grétky zo záhrady), tak sú v menšine, nakoľko zemiak nie je veľmi hodnotná potravina.

90% luskov umyjeme, ak treba odfúzime a pokrájame na malinké valčeky

10% zemiakov pokrájame na malinké kocky

Pridáme čerstvý kôpor podľa chuti – na drobno pokrájaný. Zalejeme vodou, štipka soli a varíme na miernom ohni. Keď zmäknú zemiaky pridáme jablkový ocot ( čajovú lyžičku) a rozmiešame hrašku na zahusťovanie v hrnčeku s minimom vody a pridáme na varenie. Následne varíme ešte cca 30  minút, kým prívarok nezhustne. Pre mini deti nedochucujeme, pre nás viac jablčného octu, soli a ja si robím aj volské oko:) Mňam!

 

Post Author: Alexandra Popovičová

Mama, ktorá pred dvomi rokmi založila skupinu čo jedia zdravé deti na facebooku, aby inšpirovala maminy na zdravšie varenie pre prvé roky ich detí. Dnes buduje značku Čo jedia zdravé deti, zameranú na kvalitné detské jedlo doma, v jasliach a škôlkach.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *