Maková top bábovka

bab

Toto je moja láska. Robila som to aj ako narodeninovú tortu, kde som do stredu dala postavičky a rastlinky. V našom nesladkom svete je toto pre mňa výnimka, ktorú s radosťou spapá aj môj muž a celá rodina.

2 vajcia

170g múky (dávam hladkú špaldovú, alebo pol na pol s polohrubou) určite sa oplatí odskúšať aj s orechovou, mandľovou v kombinácii so špaldovkou

200 g čerstvo namletého maku

50g masla

1/4 l mlieka (mandľové, či iné rastlinné, alebo ak ste ok s normálnym, alebo mix)

vanilkový lusk

štipka škorice

1 prášok do pečiva

cca 100  cukru z kokosových kvetov

vopred namočené hrozienka

 

 

Cukor, žĺtka, maslo a mlieko spolu zmiešame. Z bielok urobíme sneh, ktorý na záver jemne primiešame do cesta. Múku, prášok do pečiva, mak premiešame a pridáme do mokrej hmoty. Pridáme škoricu, vanilku, hrozienka a vymiešame na cesto, Hmota sa môže zdať riedka, pri miešaní začne hustnúť. Do dobre vymiešanej jemne pridáme sneh. Formu na bábovku vymastíme, vysypeme múkou a vylejeme do nej hmotu. Pečieme na 180c, kontrolujte počas pečenia po 10 min, špáradlom.

 

Post Author: Alexandra Popovičová

Mama, ktorá pred dvomi rokmi založila skupinu čo jedia zdravé deti na facebooku, aby inšpirovala maminy na zdravšie varenie pre prvé roky ich detí. Dnes buduje značku Čo jedia zdravé deti, zameranú na kvalitné detské jedlo doma, v jasliach a škôlkach.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *