Mäsové guľôčky

img_6755

Výborný víkendový obed, keď máte trošku čas poriadne navariť.

Z kvalitného mletého mäska (pridáme vajko, červenú papriku, štipku himalájskej soli, bylinky, alebo drtenú rascu a ovsené vločky na zahustenie zmesi) urobíme malé guľôčky a jemne lyžicou po jednej povkladáme do vriacej vody, varíme cca 20 minút.

Zároveň v druhom hrnci opražíme na oliváči polovicu cibule, jeden cesnak a pridáme paradajkové pyré (ideálne kúsky čerstvých rajčín bez šupky, alebo domáce pretlaky, alebo tesco organics pretlaky s kúskami rajčín). Pridáme bobkový list a povaríme cca 15 min, dochutíme štipka soli, štipka cukru a pridáme hotové mäsové guľky ešte na 5 min, aby sa povarili v rajčinách.

K tomuto môžete podávať deťom  špagety, zemiaky, zelerové pyré, alebo ryžu.

 

ˇJa si robím guliek viac a na večeru ich podám aj s inou omáčkou, inak môžete variť všetko aj v jednom hrnci.

Post Author: Alexandra Popovičová

Mama, ktorá pred dvomi rokmi založila skupinu čo jedia zdravé deti na facebooku, aby inšpirovala maminy na zdravšie varenie pre prvé roky ich detí. Dnes buduje značku Čo jedia zdravé deti, zameranú na kvalitné detské jedlo doma, v jasliach a škôlkach.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *