Mäsový koláč

masovy kolac

Najprv si dáme uvariť zemiaky .Ak sú zemiaky uvarené urobíme klasické pyré s trochou masla a mlieka ( použila som maslo 82%, ovčie mlieko )
Na ghee opražíme šalotku ( cibuľku ) do zlata k tomu pridáme mleté mäso ( akékoľvek používate- ideálne nie bravčové pozn. admina ) orestujeme cca.6-8 minút. Občas treba premiešať .K tomu si nakrájame 1-2 mrkvy na kocky alebo kolieska a pridáme k mäsu. Ak treba može sa podliat vyvarom alebo vodou. Pridala som k tomu ešte paradajkove pyre tak 4 PL kludne možte domáci pretlak ,štipku himalajskej soli, štipku majoranu ( podla chuti možte aj cukor ) Dusíme a dusíme až pokial nie je mäso a mrkva mäkka . Už pred koncom som tam natrhala ešte čerstvú bazalku .
Uvarenú zmes dáme na plech alebo do zapekacej misy ( ja som ti precedila viac ako polovičku mäsa cez sitko aby tam nebolo moc štavy )nemusite možte 🙂 a na to už len predom urobene zemiakove pyre . Dáme piect ( ja som piekla na 160 ° cca. 30 min.) Treba sledovať povrch .

Autor(ka): Ľuba Gabrišková

Post Author: Recepty od vás

Radi uverejníme aj Váš recept. Recepty môžete posielať cez stránku Pošlite recepty, prípadne emailom na info@cojediazdravedeti.sk.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *