Mgr. Alexandra Popovičová

DSC02006

Som 40 ročná mama 4 ročného chlapca. Keď som v jeho šiestich mesiacoch začínala riešiť prvé príkrmy, vyvalilo sa na mňa more informácii a názorov. Môj pediater ma vtedy na poradniach prekvapoval svojim postojom ku strave, ktorý bol veľmi prírodný a pre mňa i logický. Začala som vnímať súvislosti okolo jedla a zdravia len svojou intuíciou, načítala si i zopár kníh a po čase konzultovala aj s priateľkou študovanou odborníčkou.

Dnes mi z tohto procesu vychádza hlave to, že nie je jedno čo deti jedia prvé mesiace i roky, deti nie sú zmenšenina dospeláka, to že my sme na niečo m vyrástli a máme 40 a nemáme rakovinu neznamená, že budeme to isté dnes dávať svojim ročným deťom, že treba variť s láskou a pohodou, lebo stres deťom uškodí viac ako rezeň a že kvalitná strava im nezaručí zdravie a imunitu, lebo tam treba viac aspektov ako pokoj, lásku, veľa pohybu, času v prírode a pod. Aspoň ale pár receptov vás môže inšpirovať, aby sa tá imunita začala prvé roky lepšie budovať. A nezabudnite, že najdôležitejšou vecou je, aby ste vy ako maminy boli v pohode a ani okolo jedla nemali stres. Pohyb vonku, vaša láska a s láskou varená strava je dôležitý balík, ktorý môžete vášmu dieťaťu dať.

Verím, že platforma Čo jedia zdravé deti bude inšpiratívna ako pre rodičov, tak i zariadenia ako sú jasle, či škôlky, kde sa deti dostávajú do prvého kontaktu s pravidelnou stravou mimo domov.

Relevantné vzdelanie: Poradca pre výživu, Inštitút zdravia WELKO.

S pozdravom,

Mgr. Alexandra Popovičová

 

Post Author: Alexandra Popovičová

Mama, ktorá pred dvomi rokmi založila skupinu čo jedia zdravé deti na facebooku, aby inšpirovala maminy na zdravšie varenie pre prvé roky ich detí. Dnes buduje značku Čo jedia zdravé deti, zameranú na kvalitné detské jedlo doma, v jasliach a škôlkach.