Milovaná kapustnica

kapustnica

200 g kyslej kapusty
1/2 kalerábu
1 mrkva
1 petržlen
1 cibuľa
kúsok zeleru
1 pór
1,5 l zeleninového vývaru
5 lyžíc sézamového oleja
štipka soli
štipka rasce
štipka červenej papriky
2 lyžice sójovej omáčky (pre malé deti netreba)
údený syr tempeh

Pór pozdĺž rozkrojíme a premyjeme pod tečúcou vodou. Bielu časť nakrájame na jemné pásiky a zelenú časť na širšie (asi 2 cm) prúžky. Koreňovú zeleninu a kaleráb očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Cibuľu olúpeme a nakrájame na tenké plátky.
Do hrnca dáme olej, cibuľu, zelenú časť póru a nastrúhanú zeleninu. Zalejeme troškou vývaru, pridáme štipku soli, rascu a červenú papriku a dusíme do mäkka, cca 10 minút. Kyslú kapustu premyjeme a nakrájame na jemno. Pridáme k dusenej zelenine. Dolejeme zbytkom zeleninového vývaru a ochutíme sójovou omáčkou. Privedieme do varu. Nakoniec nastrúhame na jemnom strúhadle tempeh a vložíme do polievky. Zároveň vložíme na jemno nákrájanú bielu časť pórku. Polievku stiahneme z ohňa.
V prípade, že je polievka pre dospelákov málo kyslá, dochutíme umeoctom.

Je to úžasná, veľmi dobre stráviteľná polievočka už pre najmenších, rovnako aj pre ľudí s tráviacimi problémami.

Autor(ka): Monika Koristekova

 

pozn. admina: ja by som pre mäsopapačov odporúčala aj kúsok morky, či teľacieho:)

Post Author: Recepty od vás

Radi uverejníme aj Váš recept. Recepty môžete posielať cez stránku Pošlite recepty, prípadne emailom na info@cojediazdravedeti.sk.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *