Ovčí syr

Ovčí syr
Ovčí syr

Pre mňa je jednou z najkvalitnejších mliečnych potravín (spolu s bryndzou). Ja kupujem domáci, ak sa podarí nepasterizovaný, tam je viac živých kultúr. Zaradila som do jedálnička okolo 2.5 roku, na jar a sťahujem z jedálnička, keď má dieťa sople, vtedy ostávame len na zeleninovej strave- neprihrievanej. Mlieko, chleba, mäso, ovocie.. nám zakyslujú telo a podporujú tvorbu hlienu (ja to mám odskúšané, ale je to na každého presvedčení…).

Z mliečnych výrobkov, ktoré by som ja osobne zaradila až po druhom roku (zelenina, strukovina a kvasená zelenina vám kalcium i probiotickú kultúru dovtedy zastúpi) sú moje najobľúbenejšie:

  • ovčí syr
  • ovčí a kozí jogurt
  • bryndza
  • peccorino
  • parmezán

Ak ste mliečna domácnosť a milujete výrobky z kravského mlieka, hľadajte kvalitné zdroje, čo najmenej upravené výrobky a samozrejme bez príchutí.

Post Author: Alexandra Popovičová

Mama, ktorá pred dvomi rokmi založila skupinu čo jedia zdravé deti na facebooku, aby inšpirovala maminy na zdravšie varenie pre prvé roky ich detí. Dnes buduje značku Čo jedia zdravé deti, zameranú na kvalitné detské jedlo doma, v jasliach a škôlkach.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *