Rýchla brokolicová

img_6727

Na ghee masle osmahneme pórik a rascu asi minútku, kým to nezavonia, pridáme na menšie kúsky nakrájanú brokolicu, môžeme nastrúhať aj zeler a podlejeme vývarom, alebo teplou vodou z varnej kanvice. Varíme na malom ohni pod pokrievkou, kým brokolica nezmäkne, ale stále má ešte krásnu zelenú farbu. Po odstavení zlejeme trocha vody do hrnčeku, zmixujeme, pridáme kvapku konopného oleja, alebo oliváču a môžeme aj nastrúhaný parmezán (pre viac ako ročné namiesto soli), ak je polievka veľmi hustá doriedime vodou z hrnčeka.

 

Ak chcete papať až ďalšie dni, ešte horúce dajte do čistej sklennej nádoby so šróbovacím vrchom, dobre zatiahnite, položte dole hlavou a zakryte dekou, nech chladne pomaly. Po vychladnutí dáte do chladu a garantujem min 5 dní.

 

Dobrú chuť:)

Post Author: Alexandra Popovičová

Mama, ktorá pred dvomi rokmi založila skupinu čo jedia zdravé deti na facebooku, aby inšpirovala maminy na zdravšie varenie pre prvé roky ich detí. Dnes buduje značku Čo jedia zdravé deti, zameranú na kvalitné detské jedlo doma, v jasliach a škôlkach.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *