Sladké palacinky bez cukru.

img_6707

Špaldová múka, vajko, kokosový olej, kokosové mlieko (môže byť aj iné rastlinné a olivový olej). Kokosové veci dávam len do dezertov, tento olej mám od výrobcu a je voňavý a sladký, mlieko z DM (len pozerajte na zoženie, niektoré firmy dávajú kopu soli a stabilizátorov…). Plus štipka soli a škorice.

Urobíte si klasickú vláčnu palacinkovú tekutinu a opekala osm tiež na kokosáku (foto nie je ideálne, palacinka by mala byť krásne žltá bez zhnednutia, treba pražiť na malinkom plameni a olejom len pomazanej panvici).

Ak plnka len doma namletý mak a nastrúhané jablká, plus kvapka oleja, ja som dala opäť ten kokosový.

Plniť sa dá čímkoľvek, aj naslano ako nastrúhaná mrkva, či varená cvikla!

 

 

 

Post Author: Alexandra Popovičová

Mama, ktorá pred dvomi rokmi založila skupinu čo jedia zdravé deti na facebooku, aby inšpirovala maminy na zdravšie varenie pre prvé roky ich detí. Dnes buduje značku Čo jedia zdravé deti, zameranú na kvalitné detské jedlo doma, v jasliach a škôlkach.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *