Šošovicové rizotko

WP_20170617_19_37_12_Pro (2)

Červenú šošovicu namočíme a prepláchneme vopred, ako aj bielu ryžu basmati.

Šosovicu dáme variť, po 7-10 minútach pridáme ryžu, ak je treba podlejeme ešte vodou alebo vývarom, varíme do mäkka, alebo al dente. Do hotovej nastrúhame na poslednú minútu vopred uvarenú cviklu. Do hotového jedla nastriháme bylinky, alebo pažítku. Na vrch pokvapkáme olivovým, či tekvicovým olejom. Je to dobrý obed pre deti 1+, alebo hutnejšia večera po 3 roku.

Cviklu si vopred uvaríme celú v šupe. Varíme bez pokrievky- dolievame vodu. Aspoň 2 hodiny. takto predvarenú v šupe skladujeme v chladničke aj dva dni.

 

Post Author: Alexandra Popovičová

Mama, ktorá pred dvomi rokmi založila skupinu čo jedia zdravé deti na facebooku, aby inšpirovala maminy na zdravšie varenie pre prvé roky ich detí. Dnes buduje značku Čo jedia zdravé deti, zameranú na kvalitné detské jedlo doma, v jasliach a škôlkach.