Špaldová vianočka

 

vianocka

Ingrediencie na dve veľké vianočky:

1kg hladkej špaldovej múky (môžme dať 150g ryžovej múky a zvyšok špaldovej), 2 vajcia, 100g olej, 1 droždie, pol litra mlieka (kozie), lyžičku cukru a približne 10 g soli. Príprava: V troche vlažného mlieka rozpustíme droždie a lyžičku cukru a pridáme k múke. Premiešame a pridáme ostatné ingrediencie. Vymiesime cesto a dáme kysnúť, kým sa nám nezdvojnasobi objem. Cesto si rozdelíme na polovicu a každú polovicu na tri časti, z ktorých upletieme vrkoč a dáme na maslom vymastenú formu, na ktorej necháme ešte pol hodiny kysnúť. Potrieme mliekom a pečieme pri 180 stupňoch približne 50 minút. Hneď po vybratí z rúry potrieme vodou a prikryjeme utierkou, aby nám zmekla korka.

Autor(ka): Eva Stofikova

Post Author: Recepty od vás

Radi uverejníme aj Váš recept. Recepty môžete posielať cez stránku Pošlite recepty, prípadne emailom na info@cojediazdravedeti.sk.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *