Keď mal môj syn 6 mesiacov vyvalilo sa na mňa more informácii a názorov na tému prvých príkrmov a tam niekde v roku 2013 začala moja cesta k tomuto projektu, ktorý sa stal druhým dieťaťom v našej rodine. Môj pediater ma vtedy na poradniach prekvapoval svojim postojom ku strave, ktorý bol veľmi prírodný a pre mňa i logický. Začala som vnímať súvislosti okolo jedla inak a začala som variť a odborne sa vzdelávať.

Dnes mi z tohto procesu vychádza hlave to, že nie je jedno čo deti jedia prvé mesiace i roky, že strava má veľky vplyv na imunitu i psychiku dieťaťa. Doba sa bohužial zmenila a potraviny, ktoré sme jedli ako deti stratili na svojej kvalite a my sa vo výre doby stávame obete marketingovýc pretekov potravinárskeho priemyslu.

Variť s láskou a pohodou, lebo stres deťom uškodí viac ako vypážaný rezeň a „iba“ kvalitná strava im nezaručí zdravie a imunitu, lebo tam treba viac aspektov ako pokoj, lásku, veľa pohybu, času v prírode a pod. Pohyb vonku, vaša láska a s láskou varená strava je dôležitý balík, ktorý môžete vášmu dieťaťu dať.

Verím, že platforma Čo jedia zdravé deti bude inšpiratívna ako pre rodičov, tak i zariadenia ako sú jasle, či škôlky, kde sa deti dostávajú do prvého kontaktu s pravidelnou stravou mimo domov.

Relevantné vzdelanie: Poradca pre výživu, Inštitút zdravia WELKO.