Tekvicová krémová

img_6658

1 tekvica (hokaido)
1 veľká mrkva
1 petržlen
1 batát (alebo 2 zemiaky)
trocha uvareného pšena s ľanovými semiačkami
soľ
olej
1 cibuľa
kúsok čerstvého zázvoru (nemusí byť)

1. Batát, tekvicu, petržlen a mrkvu nakrájame na kocky, dáme do hrnca, zalejeme horúcou vodou len po okraj zeleniny, ľahko posolíme a dusíme do mäkka.

2. Pridáme cibuľku orestovanú na olivovom oleji, uvarené pšeno s ľanovými semiačkami a dolejeme vodou či vývarom.

3. Niekoľko minút povaríme a rozmixujeme.

4. Nakoniec pridáme pár kvapiek zázvorovej šťavy z čerstvo nastrúhaného zázvoru.

5. Servírujeme s kvapkou tekvicového oleja a zvyšným uvareným pšenom

Autor(ka): Lucia Havrlentová

Post Author: Recepty od vás

Radi uverejníme aj Váš recept. Recepty môžete posielať cez stránku Pošlite recepty, prípadne emailom na info@cojediazdravedeti.sk.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *