loader

Fermentovaná mrkva s kapustou

Ingrediencie:

  •  – dve väčšie mrkvy
  •  – cca polovica hlávky kapusty
  •  – 20g morskej soli
  •  – lyžička celej rasce
  •  – 3ks bobkového listu
  • – 3 guličky celého čierneho korenia
  •  – kapustný list

Mrkvu a kapustu si nastrúhame na tenké plátky, vložíme do misky, pridáme všetky koreniny a poriadne premiešame. Zmes premiesime rukou a trošku potlačíme, aby sa lepšie uvoľnila šťava. Necháme odstáť na kuchynskej linke cca 1 hodinu. Potom natlačíme do pickles pohára alebo obyčajného skleneného pohára, navrch položíme kapustný list a zaťažíme.  Ak je potrebné, dolejeme vodu tak, aby sme mali aspoň 2 cm nad zeleninou.

(Viac receptov a presných postupov o fermentovanej zelenine nájdete v našom e booku)

product-image
E-BOOK: Prvé príkrmy v kocke
€12.99
product-image
E-BOOK: Denné menu pre celú rodinu I.
€24.99
product-image
E-BOOK: Zdravé kaše
€9.99
product-image
E-BOOK - Denné menu pre celú rodinu 2
€24.99
product-image
E-BOOK: Fermentovanie zeleniny
€9.99
product-image
E-book: Zdravé pečenie s kváskom i bez
€9.99