Potrebujeme :
2 stredne velke cibule
4-5 ks petrzlen
2 stredne velke zemiaky
2 male kusy kuracich prs
Postup:
Cibulu orestujeme na olivovom oleji pridame hned sol a zakratko petrzeln nakrajany na kolieska, zalejeme horucou vodou alebo vyvarom, dusime v malom mnozstve vody 20 min. Potom rozmixujeme, mozeme dochutit jablcnym octom 1 PL. Ale aj rastlinnou smotanou ci pomeltymi kesu.
Zemiaky nakrajane na male kusky dame varit do vody. Po dovareni precedime a pridame trocha gheee.
Kuracie prsia nakrajame na kocky, trochu posolime, opat pokrajame cibulu na kocky spenime na tuku, ja som pouzila bravovu mast cca 1PL a na cibulku, osolime, pridame mletu rascu a cervenu papriku, podlejem trocou horucej vody, dusime cca 10 min. Hotovo.
Autor(ka): Lucia Sotkovska