loader

Raňajky z pohánkových a ovsených vločiek

Na noc si odsypeme do skla požadované množstvo vločiek a zafermentujeme ( čiže pridáme niečo “živé” napríklad nepasterizovaný jablčný ocot, alebo kúsok kvásku, jogurtu so živou kultúrou.. a zalejeme vodou, vložíme do chladničky)

Ráno premyjeme a zalejeme vodou v pomere 1:1,5, pridáme čerstvo pomletý mak, kvalitnú škoricu a varíme kým sa vločky nerozpadnú. Keď hmota veľmi zhustne dolejeme obľúbeným rastlinným mliekom na dokončenie varenia. Dochutíme opečenými orieškami, alebo do varu pridáme aj nejaké ovocie.
Kvôli maku je kaša vhodná od 24 mesiaca.

(Viac receptov pre celú rodinu nájdete v našom rodinnom receptári)

product-image
E-BOOK: Prvé príkrmy v kocke
€12.99
product-image
E-BOOK: Denné menu pre celú rodinu I.
€24.99
product-image
E-BOOK: Zdravé kaše
€9.99
product-image
E-BOOK - Denné menu pre celú rodinu 2
€24.99
product-image
E-BOOK: Fermentovanie zeleniny
€9.99
product-image
E-book: Zdravé pečenie s kváskom i bez
€9.99