Inspirovane inym receptom na spaldove medovniky z tejto stranky.
Nechutia ako tradicne medovniky, lebo nie su sladke, ale su velmi chutne.
Potrebujete na cca pol normalnej davky:
• 5dkg maslo
• 3 vajcia
• 3 PL med
• 1 čL mletá škorica
• 1-2 klinceky pomliet
• 40dkg hladká špaldová múka
• 1čL sóda bicarbóna
Vypracovať hladké cesto (sypké veci preosievam a miešam spolu prvé), odložiť do chladničky najlepšie na noc. Vyvalkať na tenučko (ja som asi na 2 az 3mm aby sa mi dali pekne zdobiť) vykrojiť, poukladať na plech na papier, potriet vajičkom, do ktoreho som dala stipku soli a piecť HORNY SPODNÝ OHREV 170° cca 7min (už uvidite podľa vašej rúry). Moznost pred pecenim ozdobit orieskom, pre velkych maskrtnikov susenym hrozienkom.
Mozne variacie:
• namiesto medu dat napr kokosovy cukor, ale neviem odhadnut gramaz. Mohlo by to ziskat kokosovo-karamelovu prichut a nedoslo by k znehodnoteniu medu, ktory tam nebol citit.
• namiesto skorice a klincekov dat pernikove korenie, kde je aj aniz a kardamon
Autor(ka): Alena Hatalová