Vyberte si obľúbené cestoviny, ktoré si uvaríte v slanej vode. Po dovarení scedíme a odložíme si deci vody z varenia.
Mrkvová omáčka: orestujeme cibuľku, celý cesnak a kúsky mrkvy. Podlejeme bežnou vodou a podusíme do mäkka. Pred mixovaním, zlejeme 90%vody a môžeme vybrať cesnak. Zmixovaná konzistencia by mala byť hustá ako pretlak.
Na panvici orestujeme celý cesnak a sedano zeler na malé kúsky. Pridáme hrášok, podlejeme a 5minút podusíme do mäkka, kým sa voda neodparí. Následne pridáme vopred uvarené cestoviny a mrkvovú omáčku hustej konzistencie. Podlejeme odloženou vodu z cestovín, aby nebola zmes suchá. Zložky krátko prepojíme na ohni a podávame napríklad s parmezánom. Ak máme chuť pridáme do hotového jedla aj zelené vňate.
(Viac receptov pre celú rodinu nájdete v našom rodinnom receptári)